La fiecare întâlnire de afaceri schimbăm cărți de vizită cum schimbam surprize cu maşini când eram mici.
Clientul căruia îi oferi o carte de vizită va intra negreșit pe site, să vadă cum stă treaba, cine sunteți și ce proiecte faceți. Care crezi că va fi prima lui impresie când îți trece pragul digital? Credibilitatea este armarea fundației şi e punctul cel mai important pentru o companie. O imagine puternică te va ajuta mereu să ieși în față şi să fii privit cu încredere.
Un site transparent şi detaliat e ca un magazin unde toate sunt la locul lor: ai intrat, ai găsit, ai cumpărat. Cu cât site-ul tău comunică mai eficient, cu atât clienții se vor apropia mai mult de companie, ca pisica de bradul împodobit.
Povestea, istoricul şi referințele tale sunt doar câțiva dintre pilonii esențiali, iar site-ul e clădirea digitală în care întâmpini clienți reali sau viitorii parteneri de business.
De ce un site este la fel ca un șantier? Îți explic mai jos:
🔨🧱 Ca să ridici o clădire de la zero ai nevoie în primul rând de un teren pe care să poți construi.
💡 Terenul este de fapt domeniul – adresa unde te găsesc oamenii.
💡 Deoarece Internetul este un spațiu virtual, găzduit de niște servere, va fi necesar să plătești “chirie” (adică hosting).
🏢🌆 Vrei să construiești în centru, să te găsească lumea ușor?
💡 Atunci ai nevoie de un un specialist SEO care sa indexeze cât mai bine site-ul. Un site bine indexat va apărea prin primele pagini la căutări pe google.
🎨🎬 Ok, ai terenul dar acum îți trebuie arhitectul ca să gândească clădirea.
💡 Pentru site, ai nevoie de un graphic designer, care se va ocupa de conceptul de vizual.
🔧🔩 O clădire frumoasă fără ingineri, probabil nu va fi funcțională.
💡 Așa că ai nevoie de IT-iști sunt inginerii din spatele designului: ei ridică scheletul pe care vin apoi instalațiile (aplicațiile necesare site-ului).
💡 Dacă ai nevoie de un site super funcțional, îți va trebui un specialist UX, care este un fel de designer de ergonomie a spațiului.
💡 Pentru un site e-commerce, ai nevoie și de o persoană care să îți optimizeze conversiile. Aici e un exemplu bun magazinul Ikea, care te plimbă pe unde vrea el, nu pe unde vrei tu. Iar la final, vrei nu vrei, tot pleci cu ceva acasă.
👷♀️👷♂️ Știi cum e, chiar și într-o clădire clasa A, mai e câte un robinet care se strică, așa că pentru site ai nevoie și de un pachet de mentenanță lunară.
🚧 Pe șantier mai există specialiști SSM, care se asigură că totul se desfășoară în condiții de siguranță.
💡 Pe site vei avea Politica de Cookies & Confidențialitate. Apoi după ce ai toată clădirea frumoasă și funcțională, ai nevoie de un designer interior
🎨 Apoi după ce ai toată clădirea frumoasă și funcțională, ai nevoie de un designer interior.
💡Chiar dacă este printre ultimii pași, foarte important este contentul & imaginile & videourile prin care spui povestea afacerii sau brandului tău. Simple, clare și autentice, ele vor câștiga publicul.
Desigur, există pe piață multe variante la toate plajele de prețuri, e important să găsiți raportul calitate – preț pe care sunteți dispuși să îl plătiți. Însă aveți grijă că un preț foarte mic plătit la început, poate genera costuri mai mari pe termen lung (la fel ca în construcții).